image1

Suomisnäpin oma filosofi.

RIPPIRISTIKAULAAN JA KAASU POHJAAN

Uusi-Seelanti ja Auckland. Infrastruktuuri muuttui yhden lennon aikana vähän erilaisesta toisenlaiseen. Länsimaalaiseen, jossa kiinalaisia kurkkii joka nurkalta. Raikkaaseen, tyylikkääseen ja rauhalliseen suurkaupunkiin. Rauhallisuudesta kertoo se, että baari-illan jälkeen kello neljä kirkolla ei ollut ristin sieluakaan ja pystyit kävelemään keskellä kaupungin päätietä, tietoisesti. Aucklandissa jätettiin myös yhdet jäähyväiset kun Saran matka jatkui takaisin koti Suomeen. Pusuja ja rakkautta, terveisiä!

Uusi-Seelanti on reppumatkaajien kohde numero 1. Paikka kuhisee seikkailunhaluista jengiä, niin nuorempaa kuin jo eläkkeelle jäänyttä. Uudessa-Seelanissa on maailman parhaimmat extreme -urheilumahdollisuudet sekä patikointireitit. No meikähän ei tunnetusti ole erämiehiä ja kipuaminen Harjun torniinkin nostattaa jo hien ohimolle. Mutta ei sitä olla tultu pallon toiselle puolelle kitisemään vaan kokemaan. Ja täytyy sanoa, että luonto täällä on kokemisen arvoista.

Tullaan kiertämään molempia saari kolmen viikon aikana, joten iiseintä oli vuokrata autot alle. Meikäläinenhän hyppäsi rattiin ensimmäisenä ja kyllähän nuo pyyhkijät lähti ensimmäisessä risteyksessä päälle vilkun sijaan. Tasoristeyksessä olin aiheuttaa täydellisen kaaoksen kun takapenkki huuti eri suunnasta kohti tulevaa autoa kuin etupenkillä oleva. Ohituskaistalla taasen vasen sivupeili oli jäädä ohituskaistalle. Kaikki on niin väärinpäin täällä kun puhutaan liikenteestä ja autoista. Mutta pelottavinta ei ole ite ajaa, vaan olla kyydissä (kaikella hyvällä kaverit). Alustava pohjoissaaren reitti kulkee Auckland - Rotorua - Taupo - Wellington. Ei muuta kuin rippiristikaulaan ja moottoritielle!

Jaa tää juttu:

Kysy tai kommentoi. Jutellaan.

0 kommenttia: